Campanie anti-Apple: Consumatorii din Europa, nemulţumiţi de modul în care grupul informează cumpărătorii despre garanţiile la care au dreptul

Organizaţii de protecţie a consumatorilor din 11 ţări europene au lansat o campanie coordonată împotriva Apple, pentru schimbarea manierei în care grupul informează cumpărătorii de tablete şi smartphone-uri despre garanţiile la care au dreptul.

245 afișări
Imaginea articolului Campanie anti-Apple: Consumatorii din Europa, nemulţumiţi de modul în care grupul informează cumpărătorii despre garanţiile la care au dreptul

Campanie anti-Apple: Consumatorilor din Europa, nemulţumiţi de modul în care grupul informează cumpărătorii despre garanţiile la care au dreptul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizaţiilor, Apple nu informează clar cumpărătorii că au dreptul la garanţii pentru produsele cumpărate, fiind probabil ca oamenii să plătească pentru o garanţie suplimentară.

"Informarea incompletă poate avea un rol determinant în decizia cumpărătorului de a aplica pentru un plan de protecţie AppleCare", potrivit organizaţiei belgiene Test-Achats.

Organizaţiile, din ţări precum Olanda, Spania, Germania şi Belgia, au trimis notificări oficiale Apple, pentru a determina grupul să modifice felul în care prezintă garanţiile oferite.

Aceste servicii diferă de la o ţară europeană la alta. Astfel, în Belgia şi Italia cumpărătorii beneficiază de o garanţie de doi ani, în timp ce în Olanda acest serviciu este oferit pe toată durata de funcţionare a produsului.

Organizaţiile din Belgia şi Olanda au avertizat că ar putea acţiona în justiţie Apple, dacă grupul nu va schimba sistemul de informare.

În decembrie, un tribunal din Italia a amendat Apple cu 900.000 de euro, pentru că nu a informat corect cumpărătorii despre drepturile la garanţii şi asistenţă tehnică.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze.

Acţiunile Apple sunt în creştere cu 1,2%, la 593,37 dolari pe unitate, după ce compania a anunţat că va plăti dividende pentru prima dată din 1995, începând cu trimestrul iulie-septembrie, care ar totaliza aproximativ 2,4 miliarde de dolari dacă s-ar raporta la profitul din ultimele trei luni ale anului trecut.

Compania americană, care dispune de rezerve de aproape 100 de miliarde de dolari, a anunţat luni că va plăti un dividend trimestrial fix de 2,65 dolari pe acţiune şi că va răscumpăra în următorii trei ani acţiuni de 10 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici