Canon va investi peste 140 mil. de dolari într-o nouă fabrică de aparate foto digitale

Canon va investi 15 miliarde de yeni (141 milioane dolari) într-o nouă fabrică de aparate de fotografiat digitale, amplasată în prefectura Nagasaki, în Japonia, iar producţia va începe până la finele anului viitor, au declarat vineri surse apropiate afacerii.

24 afișări
Imaginea articolului Canon va investi peste 140 mil. de dolari într-o nouă fabrică de aparate foto digitale

Canon va investi peste 140 mil. de dolari într-o nouă fabrică de aparate foto digitale (Imagine:Mediafax Foto)

Capacitatea de producţie a uzinei nu a fost anunţată oficial deocamdată, dar potrivit presei nipone unitatea va putea livra circa patru milioane de aparate foto digitale pe an.

Canon, ale cărei principale game de modele sunt seriile IXY şi EOS, este cel mai important producător din industria de profil la nivel global şi controlează 19% din acest sector, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC.

Cei mai importanţi competitori sunt Sony, pe segmentul modelelor compacte, şi Nikon, în cazul aparatelor semiprofesionale şi profesionale, ambele din Japonia.

Canon are ca obiectiv creşterea vânzărilor de aparate foto digitale cu 20% în anul calendaristic 2008, la 29,4 milioane de unităţi.

Alte companii japoneze de pe piaţa de profil, precum Fujifilm, au început să transfere producţia în străinătate pentru a reduce costurile.

Canon deţine două unităţi de producţie în Japonia şi câte una în China şi Malaezia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici