Capitalul SSIF Broker ar putea fi redus cu 72,2 mil. lei, pentru acoperirea pierderilor din 2008

Consiliul de Administraţie al SSIF Broker va propune acţionarilor reducerea capitalului social cu 72,2 milioane lei, de la 144,7 milioane lei la 72,5 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor din 2008, de 70,6 milioane lei, rezultate din constituirea unor provizioane din reevaluarea portofoliului.

7 afișări

"Consiliul de Administraţie ia în calcul posibilitatea diminuării capitalului social al societăţii cu suma aferentă provizioanelor constituite prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor şi păstrarea numărului actual de titluri existente în circulaţie. Această propunere va face obiectul unei noi convocări a Adunării Generale a Acţionarilor", se arată într-un comunicat al SSIF Broker Cluj-Napoca remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

SSIF Broker a încheiat anul trecut cu pierderi de 70,6 milioane lei, după ce a înregistrat provizioane de 72,4 milioane lei ca urmare a scăderii valorii de piaţă a acţiunilor din portofoliu. Înregistrarea provizioanelor în contul de profit şi pierdere a ridicat cheluielile totale la 89,6 milioane lei, valoare de peste trei ori mai mare faţă de 2007, când firma a avut cheltuieli de 28,2 milioane lei. Veniturile au fost de 19,2 milioane lei, de aproape patru ori mai reduse faţă de cele din 2007, când s-au cifrat la 73,7 milioane lei.

Anterior înregistrării provizioanelor, SSIF Broker a anunţat că a încheiat anul trecut cu un profit de 1,3 milioane lei, conform rezultatelor financiare preliminate remise la jumătatea lunii februarie Bursei de Valori Bucureşti. Câştigul a fost astfel cu mult sub profitul, de 38,3 milioane lei, din 2007.

Firma de brokeraj are un capital social de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii de brokeraj, cel mai mare pachet de acţiuni, respectiv 8,22%, este deţinut de Ioan Cârţiş, iar firma de construcţii Intervalco din Baia Mare are o participaţie de 6,18%, în timp ce directorul general al SSIF Broker, Petru Prunea, are 3,5% din titluri. Prunea a fost înlocuit de Anton Ionescu la finele săptămânii trecute din funcţia de preşedinte al firmei de brokeraj. Ionescu deţine acţiuni reprezentând 4,16% din capitalul societăţii.

Acţiunile SSIF Broker sunt suspendate de la tranzacţionare în prima oră a şedinţei bursiere de miercuri, pentru informarea investitorilor în legătură cu propunerea Consiliului de Administraţie.

Titlurile au încheiat şedinţa de marţi la preţul de 0,117 lei, în creştere semnificativă, cu 14,71%, iar la această cotaţie, firma are o capitalizare de 33,8 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici