Care este cursul valutar la care se vor plăti subvenţiile agricole pe 2017. Fermierii pot începe să facă CALCULE

Procedurile europene stabilesc cursul oficial din ultima zi a lunii septembrie ca fiind referinţa după care se vor plăti subvenţiile pe suprafaţă către fermieri, cotaţia de acum - publicată de Banca Centrală Europeană - fiind 4,4993 lei/euro.

497 afișări
Imaginea articolului Care este cursul valutar la care se vor plăti subvenţiile agricole pe 2017. Fermierii pot începe să facă CALCULE

Cursul valutar de acum, 4,4993 lei/euro, este cel la care se vor plăti subvenţiile agricole pe 2017

Conform normativelor comunitare, valoarea euro (în lei, pentru România, cum este în forinţi pentru Ungaria, zloţi pentru Polonia etc.) este fixată ca echivalent al celei din ultima zi a lunii septembrie, cotaţia euro/leu fiind cea afişată de Banca Centrală Europeană de la această dată.

Faţă de anul trecut, valoarea stabilită a euro a crescut şi, în consecinţă, sumele primite de la APIA - Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură - vor fi mai mari decât cele din campania pe 2016.

Astfel, cursul stabilit pentru această campanie este de 4,4993 lei/euro, faţă de cotaţia de 4,4537 lei/euro, în 2016.

APIA a anunţat recent că plata avansurilor va începe pe 16 octombrie şi că trebuie să se încheie până la 15 decembrie, urmnâd ca în prima parte a anului viitor fermierii să primească diferenţele de fonduri.

Dacă pentru 2015 un euro din plăţile directe echivala cu 4,4176 lei, pentru sumele pe 2016 s-a luat în calcul un curs mai bun, de 4,4537 de lei, iar acum – pentru 2017 – cursul este de 4,4993 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici