Care sunt prognozele analiştilor financiari? Adrian Codîrlaşu: Dolarul îşi va păstra supremaţia şi după criză

  • Unii experţii estimează că dolarul se va deprecia cu 35% până la sfârşitul lui 2021
  • Adrian Codîrlaşu crede că dolarul îşi va păstra supremaţia şi post-criză
  • Dolarul este cea mai folosită monedă în comerţul internaţional
2896 afișări
Imaginea articolului Care sunt prognozele analiştilor financiari? Adrian Codîrlaşu: Dolarul îşi va păstra supremaţia şi după criză

Care sunt prognozele analiştilor financiari? Adrian Codîrlaşu: Dolarul îşi va păstra supremaţia şi după criză

Ştii că de zeci de ani, dolarul este valuta dominantă în comerţul international. Unii experţi de peste ocean prognozează că supremaţia dolarului american este în pericol. Astfel că dolarul ar putea scădea cu 35% până la sfârşitul lui 2021.

Adrian Codîrlaşu spune că deşi Statele Unite ale Americii au ajuns la un deficit bugetar imens şi un deficit de cont curent pe măsură, dolarul va continua să fie monenda economiei globale şi post-criză. Totuşi, dacă îţi ţii banii în bancă şi vrei să stai liniştit în timpul unei perioade de şoc economic, expertul te sfătuieşte să apelezi la diversificare.

  • Dolarul reprezintă peste 60% din rezervele mondiale
  • 85% din tranzacţiile valutare totale sunt încă realizate în raport cu dolarul
  • Euro reprezintă circa 20% din rezervele valutare globale
  • Deficitul bugetar al SUA a depăşit pragul de 3 mii de miliarde de dolari în primele 11 luni ale anului fiscal 2020
  • Deficitul bugetar al SUA este triplu faţă de anul trecut

Adrian Codîrlaşu, Chartered Financial Analyst: Cred că dolarul va rămâne moneda principală şi după aceasă criză. E adevărat, s-a tipărit extrem de mult în această criză. Principalul candidat după dolar ar fi euro, ca şi monedă de rezervă. Marea Britanie, după ce va ieşi din Uniunea Europeană, îşi va pierde din importanţă, Elveţia este prea mică astfel ca moneda ei să fie relevantă, Japonia de asemenea. Ideal ar fi să ne diversificăm economiile atât pe valute, cât şi pe instrumente, cât şi pe ţări. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici