Casa Albă ar putea înlocui BlackBerry cu smartphone-uri Samsung sau LG

Casa Albă, care foloseşte de mai bine de un deceniu telefoane BlackBerry, testează pentru utilizare în cadrul instituţiei smartphone-uri ale companiilor sud-coreene Samsung şi LG, punând în pericol unul dintre puţinele contracte rămase companiei canadiene.

177 afișări
Imaginea articolului Casa Albă ar putea înlocui BlackBerry cu smartphone-uri Samsung sau LG

Casa Albă ar putea înlocui BlackBerry cu smartphone-uri Samsung sau LG (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Testele sunt derulate de departamentul intern de IT al preşedinţiei SUA şi de Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, o unitate militară responsabilă de comunicaţiile preşedintelui Barack Obama, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Probele sunt încă într-o etapă de început, iar eventuala adoptare a noilor smartphone-uri ar putea avea loc abia peste câteva luni.

Nu există, însă, indicii că Obama ar putea renunţa la BlackBerry-ul său modificat, a spus sursa.

"Putem confirma că Agenţia pentru Comunicaţii a Casei Albe, în linie cu restul Departamentului Apărării, testează şi utilizează o varietate de dispozitive mobile", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, care a refuzat însă să comenteze asupra modelelor în probe sau utilizate de Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze asupra informaţiei că smartphone-urile produse de companie s-ar afla în teste la Casa Albă.

"Am înregistrat un interes puternic din partea sectorului guvernamental şi lucrăm îndeaproape cu mai multe agenţii pentru programe pilot", a spus reprezentantul Samsung.

Un purtător de cuvânt al LG a afirmat că producătorul de electronice nu are cunoştinţă despre astfel de teste.

"De mai bine de un deceniu, BlackBerry asigură securitatea comunicaţiilor mobile ale guvernului SUA şi numai BlackBerry este proiectat pentru a întruni standardele ridicate de securitate ale SUA şi ţărilor aliate", a declarat un reprezentant al BlackBerry.

Obama a declarat anterior că foloseşte o tabletă iPad, produsă de Apple, pentru a citi. iPhone, smartphone-ul Apple, nu este inclus în programul de testare, a spus sursa citată.

Apple a câştigat în ultimii ani teren pe piaţa telefoanelor pentru agenţii ale statului american, în trecut domantă puternic de BlackBerry, în timp ce Samsung a investit masiv pentru a câştiga mai mulţi clienţi guvernamentali.

BlackBerry pierde tot mai mulţi clienţi şi se confruntă cu pierderi şi probleme financiare semnificative. Compania controla în perioada de îneput circa 60% din piaţa smarphone din America de Nord, dar în prezent are o cotă de piaţă de numai 0,6%, potrivit firmei de cercetare IDC.

Pentru a rezolva o parte a problemelor financiare, BlackBerry a schimbat conducerea şi a iniţiat un program de reducere a costurilor.

Directorul general al companiei, John Chen, a declarat că recâştigarea unor contracte guvernamentale este o prioritate.

Chen a declarat în martie pentru Bloomberg că s-a întâlnit cu oficiali ai Casei Albe pentru a discuta despre opinia insituţiei asupra terminalelor BlackBerry.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici