Casa Albă face apel la partide să se unească pentru binele economiei

Casa Albă a făcut apel sâmbătă la unitatea partidelor Democrat şi Republican pentru a restabili situaţia economică şi bugetară a ţării, la o zi după reducerea ratingului Statelor Unite pentru prima dată în istorie.

337 afișări
Imaginea articolului Casa Albă face apel la partide să se unească pentru binele economiei

Preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să facem mai mult pentru a ne arăta voinţa, capacitatea şi angajamentul nostru de a lucra împreună pentru a face faţă provocărilor economice şi bugetare", a afirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, într-un comunicat.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus ratingul Statelor Unite, pentru prima oară în istorie, de la nivelul maxim "AAA", cu o treaptă, la "AA+". Agenţia şi-a justificat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA, citând "riscurile politice".

"Preşedintele crede că este importantă unirea congresmenilor pentru a consolida economia şi a restabili situaţia bugetară", a declarat Carney, potrivit căruia acordul de reducere a deficitului bugetar încheiat la începutul săptămânii de Congres reprezintă un "pas în direcţia cea bună".

"În următoarele săptămâni, preşedintele va încuraja cu tărie comitetul special bipartit, precum şi toţi membrii Congresului, să pună angajamentul nostru comun pentru o redresare puternică şi un viitor bugetar curat deasupra diferenţelor ideologice şi politice", a adăugat Carney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici