Câştigătorii blocajului politic din SUA: Acţiunile din Asia s-au apropiat de maximul a trei ani

  • Bursele asiatice au urcat aproape de maximul a trei ani joi, pe măsură ce investitorii au pariat că perspectiva blocajului politic din SUA ar favoriza unele industrii şi va restricţiona împrumuturile guvernamentale, relatează Reuters.
  • Riscul unor contestări prelungite ale alegerilor prezidenţiale a rămas, deşi numărătoarea a progresat, cu Joe Biden aflat în avans în statele cheie.
  • Indicele MSCI al acţiunilor Asia-Pacific cu excepţia Japoniei a urcat cu 2% pentru a atinge cel mai mare nivel din februarie 2018, iar Nikkei din Japonia a crescut cu 1,7% până la mximul a peste nouă luni, iar bursa din Coreea de Sud a crescut cu 2,4%.
185 afișări
Imaginea articolului Câştigătorii blocajului politic din SUA: Acţiunile din Asia s-au apropiat de maximul a trei ani

Câştigătorii blocajului politic din SUA: Acţiunile din Asia s-au apropiat de maximul a trei ani

Petrolul a scăzut joi, cu peste 1%. Preţurile futures ale referinţei americane West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 64 de cenţi, sau 1,63%, până la 38,51 dolari pe baril la 0440 GMT, în timp ce contractele pe termen lung ale petrolului Brent au scăzut cu 68 de cenţi, sau 1,65%, la 40,55 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut cu circa 4% miercuri.

Sub victoria lui Biden, analiştii anticipează că Iranul va putea suplimenta livrările de petrol cu 1 milion de barili pe zi (bpd) până în a doua jumătate a anului 2021. Analiştii S&P Global Platts nu se aşteaptă la o revenire semnificativă a petrolului iranian înainte de 2022, indiferent de rezultattul alegerilor din SUA.

În acelaşi timp, slăbirea cererii în Europa a continuat să influenţeze piaţa, utilizarea medie a autostrăzilor din Franţa, Italia şi Spania scăzând la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici