Cât ar fi acum rata la creditul maxim pentru „Prima Casă”?

La dobânzile actuale, rata la un credit ipotecar prin programul anunţat de Guvern variază în jurul valorii de 500 de euro pe lună.

30 afișări
Imaginea articolului Cât ar fi acum rata la creditul maxim pentru „Prima Casă”?

Cât ar fi acum rata la creditul maxim pentru „Prima Casă”? (Imagine: Mediafax Foto)

Ţinând cont că gradul de îndatorare acceptat de bănci este, de obicei, de 50%-60% din valoarea creditului, salariul necesar urcă astfel la cifra rotundă de 1.000 de euro pe lună, în condiţiile unui împrumut de 60.000 de euro pe o durată de 30 de ani.

Salariul mediu net pe economie în luna martie a fost de circa 330 de euro, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

De fapt, conform datelor INS, la cursul mediu din ultimele zile, în martie nu a existat niciun domeniu în care salariul mediu net să fie măcar aproape de 1.000 de euro pe lună, cele mai mari salarii fiind cele din sectoarele de intermediere financiară, cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii, de circa 840 de euro pe lună, şi ale transporturilor aeriene, cu aproape 790 de euro pe lună.

Citeşte mai multe despre creditele ipotecare pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici