Cât ar trebui să încaseze şefii Smithfield Foods după preluarea de către o companie din China

Directorii Smithfield Foods, una dintre companiile cu cele mai slabe rezultate din industria alimentară americană în ultimii cinci ani, ar urma să încaseze cel puţin 85,4 milioane de dolari în urma vânzării producătorului de carne către compania chineză Shuanghui International.

353 afișări
Imaginea articolului Cât ar trebui să încaseze şefii Smithfield Foods după preluarea de către o companie din China

Şefii Smithfield ar trebui să încaseze 85 mil. dolari după preluarea de către o companie din China (Imagine: Shutterstock)

Smithfield s-a aflat sub presiune din partea celui mai mare acţionar din cauza rezultatelor mai slabe decât ale competitorilor Hormel Foods Corp. şi Tyson Foods, potrivit Bloomberg. Continental Grain, cu o participaţie de 6,8% la Smithfield, a cerut chiar numirea unei noi conduceri şi divizarea companiei în trei afaceri separate, întrucât avansul preţurilor la furaje face neprofitabilă divizia de creştere a porcinelor.

Suma toală pe care ar urma să o încaseze şefii Smithfield este bazată pe pachetele de acţiuni şi opţiunile de achiziţie de noi titluri ale primilor cinci directori ai companiei, arată calcule ale Bloomberg.

Directorul general, C. Larry Pope, deţine acţiuni evaluate la 25,4 milioane de dolari, la preţul de 34 de dolari pe titlu oferit de Smithfield, arată documente transmise bursei din SUA în mai.

Pope ar primi încă 11 milioane de dolari pentru opţiunile de achiziţie de acţiuni, conform celor mai recente date disponibile. Ceilalţi patru directori luaţi în calcul de Bloomberg vor primi, de asemenea, bani în schimbul opţiunilor de achiziţie de acţiuni.

Un reprezentant al Smithfield a refuzat să comenteze asupra sumelor care vor fi încasate.

Directorii de top ai Smithfield, printre cei mai bine plătiţi din industrie, vor rămâne şi după preluarea companiei de către investitorii chinezi.

Cei cinci directori vor încasa sume şi mai mari dacă trebuie să părăsească Smithfield în procesul de preluare sau în termen de doi ani de la schimbarea proprietarului. Într-o astfel de situaţie, aceştia vor primi 126,4 milioane de dolari.

Pope a avut anul trecut un pachet salarial de 16,5 milioane de dolari.

Ceilalţi patru şefi Smithfield analizaţi de Bloomberg sunt vicepreşedintele Joseph W. Luter IV, descendent al familiei care a fondat Smithfield, directorul financiar al companei, Robert Manly, directorul operaţional, George Richter, directorul finaciar, Joseph Sebring, şi preşedintele Smithfield, Joseph W Luter III.

Shuanghui şi Smithfield au anunţat, săptămâna aceasta, un acord care prevede preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne printr-o tranzacţie care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania, cu afaceri şi în România, la 7,1 miliarde de dolari.

Finalizarea tranzacţiei depinde de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea acordului acţionarilor Smithfield şi a avizelor din partea autorităţilor americane. Cele două companii se aşteaptă să finalizeze tranzacţia în a doua jumătate a anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici