Cât câştigă un angajat al Băncii Naţionale

  • Salariul mediu în Banca Naţională este de circa 1.700 de euro net pe lună
  • Un angajat din BNR câştigă cu 55% mai mult decât un angajat din sistemul bancar
  • Guvernatorul Mugur Isărescu are un venit lunar de 13.700 de euro
5617 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă un angajat al Băncii Naţionale

Cât câştigă un angajat al Băncii Naţionale

 

Un angajat al Băncii Naţionale câştigă, în medie, 1.700 de euro net pe lună, potrivit unui calcul pe baza datelor din raportul din 2019 al BNR publicat astăzi.

Cei 2.000 de angajaţi ai BNR, instituţie care supraveghează activitatea băncilor din România, sunt printre cel mai bine plătiţi angajaţi din economie. Salariul mediu din BNR este cu 55% mai mare decât salariul mediu din sistemul bancar şi de 2,7 ori mai mare decât salariul mediu net de economie.

1.700 de euro net/ lună – salariul mediu în Banca Naţională în 2019

1.100 de euro net/ lună – salariul mediu în sistemul bancar în 2019

630 de euro net/ lună- salariul mediu net pe economie în 2019

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, a avut venituri lunare de 13.700 de euro net pe lună în 2019 din activitatea de la Banca Naţională, potrivit declaraţiei sale de avere.

În 2019, competiţia pentru un job la BNR a fost de 7 candidaţi pe loc.

”Pe parcursul anului 2019, în Banca Naţională a României au fost derulate procese de recrutare externă pentru un număr de 210 posturi vacante în centrală şi reţeaua teritorială. S-au înscris 999 de candidaţi şi au fost admişi 137 dintre aceştia.”

Sursa: Raport anual pentru anul 2019, Banca Naţională a României

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici