Cât costă recrutarea unui angajat

Aproape 30% din companiile de pe piaţa locală plătesc cel puţin 50 de euro pentru a recruta un angajat pentru o poziţie de entry level, specialist sau middle management, potrivit rezultatelor unui studiu trimestrial realizat de HR Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane şi firma de cercetarea Daedalus MillwardBrown, informează Ziarul Financiar.

72 afișări
Imaginea articolului Cât costă recrutarea unui angajat

Cât costă recrutarea unui angajat (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, pentru recrutarea unui candidat pentru o poziţie de entry level, numai 3,5% din companii nu plătesc nimic (folosesc modalităţi interne de recrutare, cum sunt recomandările interne sau CV-urile primite de companie), în timp ce aproape 12% plătesc între 1 şi 50 de euro pentru recrutarea unui angajat începător.

De altfel, numărul companiilor care plătesc mai mult de 50 de euro pentru recrutarea unui angajat fără experienţă este mai mare: 30% în prezent, faţă de 8% la finele lunii martie.

Procentul angajatorilor care plătesc mai mult la recrutare creşte semnificativ în cazul recrutărilor pentru niveluri de middle management, întrucât 42% din aceştia ar fi dispuşi să plătească peste 50 de euro pentru un nou angajat.

Citeşte mai multe despre cât costă recrutarea unui angajat pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici