Cât de putrede sunt portofoliile băncilor

O treime din creditele aflate în bilanţurile băncilor (31,5%) înregistrau la sfârşitul lui 2010 întârzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile, ponderea fiind cu opt puncte procentuale mai mare decât în 2009, potrivit datelor publicate de BNR.

25 afișări
Imaginea articolului Cât de putrede sunt portofoliile băncilor

Cât de putrede sunt portofoliile băncilor (Imagine: Mediafax Foto)

În volum este vorba de credite în valoare de circa 15,3 miliarde de euro, din care mai mult de jumătate reprezintă împrumuturile clasificate deja drept pierdere.

Luând în calcul numai creditele cu restanţe mai mari de 60 de zile - nivel de la care demersurile de recuperare a banilor tind spre faza executării silite, se ajunge la o pondere de aproape 21% a creditelor încadrate de regulă ca "neperformante".

Citeşte mai multe despre creditele aflate în bilanţurile băncilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici