Cât sunt dispuşi să scoată părinţii din buzunare pentru copiii mici

Când vine vorba de copiii lor, părinţii sunt dispuşi să cheltuie sume importante, reiese din preţurile afişate la târgul BabyBoom, organizat între 6 şi 9 septembrie, la Romexpo.

861 afișări
Imaginea articolului Cât sunt dispuşi să scoată părinţii din buzunare pentru copiii mici

Cât sunt dispuşi să scoată părinţii din buzunare pentru copiii mici

Cărucioarele au fost cele mai căutate produse la BabyBoom, târg cu produse pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani, iar preţurile pornesc de la 350 de lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei, în funcţie de calitare, dotări, confort şi preţ.

„Cărucioarele pot să fie folosite până la vârsta de 3 ani şi jumătate. Acestea trebuie să fie uşor de manevrat, de depozitat şi potrivite pentru vârsta copilului. Pe piaţă sunt disponibile cărucioare 2 în 1, care sunt compuse dintr-un landou şi un scaun sport, şi cărucioare 3 în 1, ce au în plus faţă de primele un scaun de maşină, dar se pot configura”, a spus Mirela Tănase, reprezentantul unei firme de distribuţie de scaune de maşini pentru bebeluşi şi copii.

De exemplu, doamnele care nasc vara preferă un model sport de cărucior, adică fără landou, pentru că nu îl consideră necesar. Acest cărucior poate fi configurat cu o scoică pentru maşină, fiind un model din două piese. În schimb, doamnele care nasc iarna aleg mai mult modelul cu toate cele trei piese – landou, parte sport şi scoica, al cărui preţ poate ajunge la 5.050 de lei.

Una dintre cele mai atractive şi inovatoare piese de la târgul pentru copii, noutatea acestui an, a fost scaunul cu airbag încorporat care protejează copilul de şocuri în caz de accident. „Am avut chiar un caz recent, cu un tătic care a intrat într-un cap de pod, iar, la momentul impactului, pernele de aer s-au activat în 0,05 secunde, protejând capul copilului. Tăticul a fost foarte mulţumit, pentru că cel mic n-a suferit nicio zagârietură. Sistemul airbag este invizibil şi se află în centura de siguranţă a scaunului. Poate fi folosit de la 4 luni până la 4 ani, iar preţul este de 2.985 de lei”, a detaliat Tănase.

După ce părinţii s-au asigurat că cei mici au parte de siguranţă şi confort, atât în maşină, cât şi la plimbările prin oraş, este timpul să se îi îmbrace corespunzător. Preţurile pentru rochiţele de botez încep de la 39 de lei şi ajung până la câteva sute, însă de departe atracţia târgului au fost hainuţele pentru bebeluşi din bumbac organic.

„Pentru produsele din bumbac organic vopselurile sunt din pigmenţi naturali, nu sunt folosite vopseluri periculoase pentru pielea bebeluşului şi sunt şi sustenabile. Nu sunt lucrate pe vapoare sau de copii, sunt lucrate de oameni care sunt plătiţi corect. Preţurile sunt puţin peste media celor normale, pornind de la 59 de lei pentru un body şi pot ajunge până la 139 de lei. Într-adevăr, nişa este foarte mică, adică sunt puţini cei care îşi permit să cumpere foarte multe produse de la noi, însă sunt mulţi cei care le fac cadou sau caută ceva deosebit”, a menţionat Diana Paramanov, fondatorul unui magazin online cu haine din bumbac bio pentru copiii.

După alegerea cărucioarelor şi a hăinuţelor, părinţii mai au o singură oprire pe drumul înspre fericirea micuţilor: jucăriile. Zecile de standuri cu jocuri de logică sau pentru dezvoltarea imaginaţiei pot mulţumi oricare copil.

„Acesta este un joc de construcţii din material din lemn, din care se construieşte un oraş medieval. Este un joc de rol, ulterior se pot cumpăra figurine istorice – cai, călăreţi, soldaţi, prinţi, prinţese. Copilul se poate juca singur sau în grup un joc istoric. Preţul unui astfel de joc este de 700 de lei, însă avem preţuri pentru toate buzunarele, cum este acesta de memorie la 15 lei”, a descris Alina Platon, administratorul unui magazin de jucării.

Aflat la a 24-a ediţie, BabyBoom a avut loc între 6 şi 9 septembrie la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici