Câteva bănci comerciale vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil

Mai multe bănci comerciale din România vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil, a declarat marţi directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu.

898 afișări
Imaginea articolului Câteva bănci comerciale vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil

Câteva bănci comerciale vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil (Imagine: Shutterstock)

"Sunt angajate mai multe discuţii deja cu băncile pentru lansarea plăţilor cu telefonul mobil. Tot ce pot să vă spun este că sunt câteva bănci care vor lansa plăţile cu telefonul mobil în acest an. Le lăsăm pe ele să anunţe la momentul potrivit", a afirmat Creţu.

La finalul anului trecut erau 1.300 de terminale cu tehnologie contactless (fără contact) în România. Visa estimează că până la sfârşitul acestui an se va ajunge la 10.000 de terminale contactless, reprezentând circa 10% din reţeaua de comercianţi care acceptă plata cu cardul, în prezent de 96.000.

Numărul tranzacţiilor contactless în Europa s-a majorat de patru ori în 2012 faţă de anul precedent şi Visa Europe se aşteaptă ca această creştere să se menţină şi în acest an.

Numărul furnizorilor de servicii de plată mobile contactless din Europa va ajunge la 40 în 2013. Totodată, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plăţi contactless până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici