Câţi bani are un român la bancă, în medie. TOP judeţe

  • Bucureşti-Ilfov se află în fruntea clasamentului în funcţie de soldul depozitelor populaţiei, în lei şi valută, la finalul anului 2020, cu o valoare de peste 64 mld. lei.
  • Giurgiu conduce topul judeţelor cu cel mai mic sold al depozitelor populaţiei, cu o valoare de 578 mil. lei.
6191 afișări
Imaginea articolului Câţi bani are un român la bancă, în medie. TOP judeţe

Depozitul bancar me­diu al unui locui­tor din Bu­cureşti-Ilfov ajungea în 2020 la o valoare de 24.684 lei, în timp ce, la polul opus, depozitul unui locuitor din judeţul Giurgiu era de 2.160 lei, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor BNR şi INS.

În topul judeţelor cu cel mai mare volum al depozitelor populaţiei, în lei şi valută, la finalul anului 2020, Bucureşti-Ilfov conduce cu 64,49 mld. lei, urmat de judeţul Cluj cu depozite de 11,24 mld. lei şi Constanţa cu 8,44 mld. lei.

Faţă de valoarea depozitelor pe locuitor din Bucureşti-Ilfov, care ajunge la peste 24.000 de lei, în judeţul Cluj, depozitul unui locuitor, în medie, este de 15.240 lei, cu 62% mai puţin. Pe de altă parte, şi numărul populaţiei din judeţul Cluj este semnificativ mai mic, de 737.992, comparativ cu populaţia de peste 2,6 milioane din Bucureşti-Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici