CE a adoptat un proiect care prevede divizarea marilor grupuri energetice

Comisia Europeană (CE) a adoptat, miercuri, un proiect de măsuri care prevede divizarea marilor grupuri energetice, precum E.ON şi Electricite de France, pentru separarea operaţiunilor de producţie de cele de distribuţie, cu scopul creşterii concurenţei, transmite Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului CE a adoptat un proiect care prevede divizarea marilor grupuri energetice

CE a adoptat un proiect care prevede divizarea marilor grupuri energetice

"Proiectul a fost adoptat", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Companiile de utilităţi vor fi obligate să vândă reţelele de distribuţie a energiei sau să transfere controlul asupra acestora unor operatori independenţi.

Măsurile vor contribui la creşterea investiţiilor în infrastructură, precum şi la accesul mai uşor al unor noi firme în sectorul energetic, potrivit reprezentanţilor CE.

Executivul comunitar cere în acelaşi timp statelor membre să-i acorde dreptul să respingă prin veto încercările unor companii din afara Uniunii de a prelua participaţii mari sau chiar controlul asupra reţelelor de gaze şi electricitate din Europa.

Comisia a propus adoptarea unei clauze de salvgardare pentru ca astfel de achiziţii să fie condiţionate de respectarea reglementărilor comunitare în domeniu.

Printre companiile care ar putea fi vizate de propunerea CE se află grupul rus Gazprom şi compania algeriană Sonatrach.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici