CE a aprobat fuziunea transportatorilor aerieni British Airways şi Iberia

Comisia Europeană (CE) a aprobat fuziunea companiilor de transport aerian British Airways şi Iberia, considerând că operaţiunea nu va afecta semnificativ concurenţa în Zona Economică Europeană.

26 afișări
Imaginea articolului CE a aprobat fuziunea transportatorilor aerieni British Airways şi Iberia

CE a aprobat fuziunea transportatorilor aerieni British Airways şi Iberia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"CE a dat undă verde propunerii de fuziune între British Airways şi Iberia, ambele companii fiind active în domeniul transportului de pasageri şi de marfă", se arată într-un comunicat al Comisiei.

British Airways asigură servicii de transport pentru 150 de oraşe din 75 de ţări. Alte 215 oraşe sunt deservite prin diverse parteneriate, menţionează comunicatul. Portofoliul Iberia include 106 de destinaţii din 43 de state. Compania operează transporturi către alte 110 oraşe prin diverse parteneriate.

Cei doi operatori aerieni au anunţat în luna mai semnarea acordului final de fuziune, prin care se pune baza unuia dintre cele mai mari grupuri aeriene din lume. Companiile se vor regrupa sub holdingul International Consolidated Airlines Group, dar vor desfăşura activitatea autonom şi sub mărcile existente. Holdingul nou format va fi cotat la bursele de la Londra şi Madrid.

CE a acceptat, de asemenea, angajamentele propuse de British Airways, Iberia şi American Airlines ca răspuns la îngrijorările instituţiei europene legate de intenţia celor trei companii de a colabora. Companiile, membre ale alianţei Oneworld, s-au angajat, printre altele, să faciliteze intrarea sau extinderea concurenţilor pe rutele dintre Londra, New York, Boston, Dallas şi Miami prin punerea la dispoziţie de sloturi de decolare şi aterizare. Slotul reprezintă intervalul de timp programat în care o aeronavă poate decola sau ateriza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici