CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

Comisia Europeană a informat Guvernul că ordonanţa de urgenţă, emisă de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplată încalcă legislaţia comunitară, autorităţile române urmând să analizeze situaţia şi să găsească o soluţie pentru a intra în legalitate.

25 afișări
Imaginea articolului CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

"Comisia Europeană a constatat că ordonanţa de urgenţă încalcă legislaţia europeană şi, ca atare, noi trebuie să intrăm în legalitate", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş.

El a precizat că se va consulta în perioada următoare cu premierul Emil Boc şi miniştrii implicaţi, pentru identificarea unei soluţii.

Taxa auto ar putea fi redusă ca valoare la momentul înmatriculării şi inclusă ulterior în impozitul plătit anual de către proprietarul vehiculului, la un nivel calculat în raport cu gradul de poluare, aceasta fiind una dintre variantele analizate de Guvern pentru modificarea regimului de taxare auto.

Citeşte şi:

Taxa auto ar putea fi redusă la înmatriculare şi plătită anual

Sute de şoferi protestează faţă de triplarea taxei auto (Video)

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Taxa auto, stabilită conform datelor tehnice ale maşinii şi scade cu valoarea acesteia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici