CE: A doua fază a procedurii de infringement contra României pentru Directiva serviciilor energetice

CE a trimis, joi, o opinie motivată unui număr de 20 de state care nu au comunicat date despre transpunerea Directivei privind serviciile energetice, printre aceste state figurând şi România.

25 afișări
Imaginea articolului CE: A doua fază a procedurii de infringement contra României pentru Directiva serviciilor energetice

CE: A doua fază a procedurii de infringement contra României pentru Directiva serviciilor energetice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit CE, directiva are ca scop consolidarea şi ameliorarea eficienţei energetice la consumatorii finali prin crearea unui cadru adecvat pentru serviciile din domeniul energiei.

CE apreciază că, în pofida unei scrisori oficiale de informare transmisă tuturor celor 20 de state, inclusiv României, în iulie 2008, acestea nu au informat deocamdată Comisia în legătură cu transpunerea deplină a directivei în legislaţia naţională.

Din aceste considerente, CE a anunţat, joi, că a transmis o opinie motivată - cea de-a doua fază a procedurii de infringement - împotriva Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Finlandei, Germaniei, Greciei, Ungariei, Irlandei, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Olandei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Suediei şi Marii Britanii.

Directiva stabileşte cadrul în care statele membre pot crea un mediu de afaceri dar şi infrastructura necesare eficienţei energetice în toată economia.

Directiva se aplică în construţii, transporturi, agricultură şi industrie.

Angajamentul statelor membre în vederea eficienţei energetice la nivel politic trebuie susţinută prin acţiune legală la nivel naţional.

Citeşte şi:

CE lansează procedura de infringement împotriva României în domeniul comunicaţiilor

CE a declanşat a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici