CE ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi

Comisia Europeană a transmis Guvernului o scrisoare în care avertizează că ar putea deschide o investigaţie referitoare la privatizarea Antibiotice Iaşi în cazul în care cumpărătorul va primi ajutoare de stat nenotificate şi cere autorităţilor să trimită informaţii până cel târziu la 12 martie.

1 afișare
Imaginea articolului CE ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi

CE ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării Antibiotice Iaşi

Oficialii europeni au transmis că un proces de privatizare nu implică ajutor de stat dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii, precum vânzarea societăţii prin licitaţie deschisă tuturor ofertanţilor, lipsa condiţiilor care să reducă preţul tranzacţiei, luarea în condiderare a preţului cel mai mare oferit şi asigurarea unei evaluări adecvate a activelor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Comisia a atenţionat că dacă sunt acceptate anumite condiţii specifice care pot reduce preţul de vânzare, precum garanţii privind producţia şi investiţiile sau de păstrare a forţei de muncă, este posibil să fie implicat un ajutor de stat care ar trebui să fie notificat şi autorizat ex ante de către Comisie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici