CE aşteaptă un raport privind aplicarea acquis-ului în domeniul ecarisajului

România trebuie să transmită, cât mai curând, la Bruxelles, un raport privind aplicarea acquis-ului comunitar în domeniul ecarisajului, Comisia Europeană urmând să analizeze dacă Tratatul de Aderare a fost încălcat.

3 afișări
Imaginea articolului CE aşteaptă un raport privind aplicarea acquis-ului în domeniul ecarisajului

CE aşteaptă un raport privind aplicarea acquis-ului în domeniul ecarisajului

"Deocamdată am avut o discuţie de etapă. Un raport trebuie transmis cât mai curând, care va fi analizat şi se vor lua deciziile necesare", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, comisarul european Leonard Orban.

El a apreciat că raportul va fi transmis în luna noiembrie.

"La fel ca în toate celelalte domenii, neaplicarea acquis-ului înseamnă încălcarea Tratatului", a arătat Orban.

Întrebat dacă există semnale că şi în alte domenii Tratatul ar putea fi încălcat, Orban a răspuns afirmativ, fără să ofere însă detalii.

Ecarisajul a fost unul dintre domeniile care au fost notate cu steguleţ roşu în rapoartele de ţară din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici