CE: Creşterea economică din zona euro ar putea încetini în 2011 faţă de acest an

Creşterea economică din zona euro ar putea încetini în 2011 la 1,5%, de la ritmul de 1,7% anticipat pentru acest an, întrucât măsurile de austeritate bugetară afectează cererea de consum, iar ritmul lent de dezvoltare a economiei mondiale reduce exporturile, potrivit Comisiei Europene.

28 afișări
Imaginea articolului CE: Creşterea economică din zona euro ar putea încetini în 2011 faţă de acest an

CE: Creşterea economică din zona euro ar putea încetini în 2011 faţă de acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Economia Germaniei ar putea avansa cu 3,7% în acest an, dar economiile Irlandei, Greciei şi Spaniei vor continua să se contracte, transmite Bloomberg.

"Redresarea înregistrează proteste, deşi şocul crizei mondiale încă umbreşte economia. Nivelul de incertitudine privind perspectivele continuă să fie foarte ridicat", a anunţat Comisia.

Irlanda a devenit duminică al doilea stat din zona euro care a primit ajutor financiar extern, guvernele încercând să ţină sub control criza datoriilor suverane care a urcat costul finanţării şi a înrăutăţit perspectivele economice,

Creşterea economică va rămâne fragilă şi inegală, dar va fi alimentată de Germania, se arată în raportul CE.

În Germania, PIB-ul va creşte cu 2,2% în 2011, în Franţa cu 1,6% în acest an şi cel viitor, iar în Italia cu 1,1% în ambii ani.

Grecia şi Portugalia vor fi singurele economii din zona euro care se vor contracte, în timp ce PIB-ul Irlandei va avansa cu 0,9%.

În Uniunea Europeană, CE anticipează un avans al PIB de circa 1,7% în 2010 şi anul viitor, urmat de o creştere de 2,2% în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici