CE: Incertitudinile politice pot împiedica relansarea economică a României

Comisia Europeană (CE) avertizează că incertitudinele de pe scena politică românească ar putea întârzia aplicarea măsurilor de stabilizare a economiei, împiedicând relansarea economică într-un context extern încă fragil.

25 afișări
Imaginea articolului CE: Incertitudinile politice pot împiedica relansarea economică a României

CE: Incertitudinile politice pot împiedica relansarea economică a României (Imagine: Mediafax Foto)

"Incertitudinile politice actuale ar putea întârzia implementarea măsurilor de stabilizare economică, împiedicând relansarea într-un context extern înca fragil", se arată în prognoza de toamnă a Executivului Uniunii Europene.

Comisia menţionează că turbulenţele de pe scena politică reprezintă un risc care ar putea conduce la deteriorarea situaţiei economice către niveluri inferioare celor anticipate prin prognoza prezentată marţi.

CE a modificat proiecţia de creştere economică a României pentru acest an de la -4% la -8%, însă a majorat estimarea pentru anul viitor de la zero la 0,5% şi a înaintat o prognoză de 2,6% pentru 2011.

Executivul UE prevede însă şi elemente pozitive care ar putea influenţa favorabil estimările macroeconomice, punând accent în acest sens pe o ameliorare peste aşteptări a contextului extern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici