CE nu permite, deocamdată, sacrificarea porcilor în mod tradiţional

Comisia Europeană nu a transmis autorităţilor de la Bucureşti că sacrificarea tradiţională a porcilor va fi permisă în România în următorii ani, ci chiar a insistat, printr-o scrisoare trimisă în luna decembrie, pentru luarea măsurilor necesare asomării porcilor din zonele rurale.

5 afișări
Imaginea articolului CE nu permite, deocamdată, sacrificarea porcilor în mod tradiţional

CE nu permite, deocamdată, sacrificarea porcilor în mod tradiţional

"Comisia Europeană nu a spus niciodată Guvernului României că practica sacrificării porcilor fără asomare va fi permisă pentru încă câţiva ani. Comisia a reiterat în scris (într-o scrisoare datată 12 decembrie 2007) faptul că autorităţile române trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a facilita asomarea porcilor sacrificaţi în zonele rurale", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţa Comisiei la Bucureşti.

Reacţia Comisiei vine după ce ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat, duminică, într-un interviu acordat BBC, că România a obţinut o derogare pentru sacrificarea tradiţională, de Crăciun şi Paşte, a porcilor şi mieilor, în următorii ani.

Sacrificarea tradiţională presupune că animalul nu mai trebuie asomat (asomarea este procedeul prin care sistemul nervos central al animalului este distrus, astfel încât acesta să nu sufere în timpul sacrificării - n.r.).

"Comisia este conştientă de importantele implicaţii sociale ale acestui mod particular de sacrificare a porcilor. Din acest motiv, ea a subliniat, în faţa autorităţilor române, necesitatea elaborării unui plan de acţiune care să garanteze îmbunătăţirea situaţiei prezente din domeniu", se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici