Ce prevede proiectul de buget 2014: Angajările continuă să fie îngheţate în companiile de stat, contribuţia la pensiile private creşte - VEZI DOCUMENTUL

În companiile de stat angajările vor continua să fie îngheţate, dar se vor putea creşte cheltuielile salariale, indiferent dacă acestea au avut sau nu profit, în funcţie de inflaţia pe 2014. Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor, obţinut de MEDIAFAX.

1854 afișări
Imaginea articolului Ce prevede proiectul de buget 2014: Angajările continuă să fie îngheţate în companiile de stat, contribuţia la pensiile private creşte - VEZI DOCUMENTUL

Ce prevede proiectul de buget 2014: Angajările continuă să fie îngheţate în companiile de stat, contribuţia la pensiile private creşte, veniturile şi cheltuielile preconizate (Imagine: Shutterstock)

Companiile de stat îngheaţă din nou angajările, dar pot majora salarii

Companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numărul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decât cu aprobarea specială a Guvernului sau a autorităţilor locale, dar vor putea creşte cheltuielile salariale, indiferent dacă au avut sau nu profit, în funcţie de inflaţia pe 2014.

Proiectul bugetului pe 2014 - venituri de 201,9 miliarde lei şi cheltuieli de 216,4 miliarde lei. Care este câştigul salarial prevăzut

Proiectul bugetului general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe o prognoză de venituri de 201,9 miliarde lei şi un total al cheltuielilor estimate de 216,4 miliarde lei, rezultând un deficit de 14,5 miliarde de lei, relevă documentul obţinut de MEDIAFAX.

Contribuţia la pensiile private obligatorii creşte la 4,5% din venitul salariatului

Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor, obţinut de MEDIAFAX.

Guvernul alocă mai mulţi bani primarilor, dar impune terminarea lucrărilor începute

Guvernul va alimenta anul viitor bugetele locale din TVA cu peste 15,3 miliarde lei, mai mult decât fondurile alocate în acest an, dar le va impune să finanţeze cu prioritate proiecte UE şi interzice alocarea de fonduri pentru lucrări noi dacă nu sunt asigurate mai întâi proiectele în derulare.

Finanţele au publicat pe site proiectul de buget pentru anul viitor

Ministerul Finanţelor a publicat pe site proiectul bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, documente care includ prevederi ce confirmă informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX.

VEZI PROIECTUL BUGETULUI DE STAT PENTRU 2014

VEZI PROIECTUL BUGETULUI ASIGURĂRILOR SOCIALE

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici