CE promite un răspuns "cât de curând posibil" în privinţa taxei auto

CE confirmă primirea unei scrisori din partea Guvernului României în legătură cu suspendarea taxei auto şi va oferi un răspuns cât de curând posibil, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Maria Assimakopoulou, purtător de cuvânt al comisarului Laszlo Kovacs, comisar UE pentru taxe şi uniune vamală.

76 afișări
Imaginea articolului CE promite un răspuns "cât de curând posibil" în privinţa taxei auto

CE promite un răspuns "cât de curând posibil" în privinţa taxei auto (Imagine: Mediafax Foto)

"Pot confirma că am primit scrisoarea", a spus Assimakopoulou.

"Analizăm situaţia şi vom oferi un răspuns cât mai curând posibil", a adăugat oficialul CE, precizând că deocamdată nu poate oferi alte informaţii.

Premierul Tăriceanu a confirmat intenţia Guvernului de a amâna cu două săptămâni, până la 15 decembrie, data la care taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşinile noi, precizând totuşi că taxa poate fi ridicată mai devreme dacă CE transmite un răspuns până la jumătatea lunii decembrie.

Guvernul a redactat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că taxa de poluare auto va fi suspendată pentru maşini noi de la 15 decembrie, cu două săptămâni mai târziu faţă de termenul iniţial, în aşteptarea unui răspuns din partea CE, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici