CE relaxează regulile privind acordarea ajutoarelor de stat, până în 2010

Comisia Europeană (CE) a anunţat, miercuri, o relaxare temporară, până la finele anului 2010, a regulilor privind ajutoarele de stat.

21 afișări
Imaginea articolului CE relaxează regulile privind acordarea ajutoarelor de stat, până în 2010

CE relaxează regulile privind acordarea ajutoarelor de stat, până în 2010

Decizia include o clauză potrivit căreia guvernele celor 27 de state membre trebuie să notifice Executivul Uniunii Europene cu privire la eventuale ajutoare sau măsuri de sprijin acordate industriei pentru combaterea efectelor crizei creditelor.

"În contextul îngheţării pieţei creditelor, chiar şi companiile sănătoase ar putea avea probleme în ceea ce priveşte obţinerea finanţărilor de care au nevoie. Această situaţie le-ar putea pune în pericol activităţile", se arată într-un comunicat al CE.

În particular, statele membre vor putea acorda fără notificare, în unele cazuri, împrumuturi subvenţionate, garanţii pentru credite cu comision redus, capital de risc pentru IMM-uri (întreprinderi mici şi mijlocii) sau ajutoare directe în valoare de până la 500.000 de euro (700.600 dolari), adaugă Comisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici