Ce sfaturi pentru criză dau oamenii care au supravieţuit Marii Depresiuni

Nu este greu să-ţi închipui, în prezent, nuanţele de gri în care era zugrăvita economia în timpul Marii Depresiuni din anii '20-'30. Şi asta cu atât mai mult cu cât situaţia se deteriorează pe zi ce trece şi seamănă tot mai mult cu acea perioadă: şomajul atinge niveluri record, datoriile publice sunt uriaşe, iar bursele sunt în derivă. Business Insider a făcut un top 6 al sfaturilor date de persoane care au trecut deja printr-o criză de amploare, chiar dacă erau copii la vremea respectivă.

1049 afișări
Imaginea articolului Ce sfaturi pentru criză dau oamenii care au supravieţuit Marii Depresiuni

Euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Profită de orice idee

Wanda Bridgeforth era copil în 1920, când a simţit fiorii reci ai crizei. Părinţii nu îşi mai permiteau să o ţină, iar la un moment dat ea a locuit într-o casă cu 6 camere împreună cu alte 19 persoane. Tot atunci ea a învăţat să refolosească ce avea, chiar şi cel mai mic obiect. De aici, companiile ar trebui să înveţe să profite de orice idee şi ocazie pentru că pot găsi inspiraţie în lucruri banale sau chiar în ideiile unui student care face un internship în cadrul firmei.

Cifrele vorbesc de la sine

Chiar dacă acum numărul persoanelor fără un loc de muncă este mai mare decât în perioada Marii Depresiuni, sentimentul de disperare, foamete şi şomaj era mult mai mare atunci. În SUA, între 1929 şi 1932, veniturile populaţiei au scăzut la jumătate, iar 25% din locuitori erau şomeri.

Mai mult, cei de la Global Research scriau, în 2009, că şomajul de la acea dată era mai mare decât în 1931. Astfel, în 1930 erau 123 de milioane de americani. Iar, la vârful crizei, 24% din forţa de muncă activă, adică 11,3 milioane de persoane, nu avea o slujbă. Acum sunt 300 de milioane de americani şi jumătate dintre ei lucrează. Iar 15 milioane dintre aceştia nu au un loc de muncă, considerabil mai mult decât în timpul Marii Depresiuni.

Citeşte mai multe despre ce sfaturi pentru criză dau oamenii care au supravieţuit Marii Depresiuni pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici