Ce spune preşedintele Băncii Mondiale despre economie

Lumea se îndreaptă spre o fază nouă şi mult mai periculoasă a incertitudinii economice din cauza datoriilor ţărilor europene, arată Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale, potrivit The Australian.

364 afișări
Imaginea articolului Ce spune preşedintele Băncii Mondiale despre economie

Ce spune preşedintele Băncii Mondiale despre economie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zoellick consideră că problemele economice ale ţărilor europene sunt de departe mai grave decât cele ale SUA. În plus, el crede că revoltele recente din Marea Britanie ar putea "îndulci" ori chiar amâna planul de măsuri de austeritate pregătit de oficiali.

El spune că nu există soluţii gata stabilite pentru problemele Europei. "În ultimele câteva săptămâni, lumea a trecut de la o recupere dificilă, cu o creştere bună pentru ţări emergente şi pentru unele economii precum cea a Australiei şi acum intrăm într-o nouă fază, mult mai periculoasă", arată el.

Citeşte mai multe despre opinia preşedintelui BM despre economie pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici