Cea mai bună veste pentru angajaţi! Dacă lucraţi în acest domeniu, de la 1 iulie scăpaţi de impozitul de salariu

Angajaţii companiilor IT beneficiază de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii şi cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial.

8716 afișări
Imaginea articolului Cea mai bună veste pentru angajaţi! Dacă lucraţi în acest domeniu, de la 1 iulie scăpaţi de impozitul de salariu

Angajaţii companiilor IT, scutiţi de impozitul pe venituri, de la 1 iulie

Pentru a beneficia de aceste facilitate fiscale, aceştia trebuie să deţină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diploma acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an.

De aceste prevederi beneficiază şi angajaţii societăţiilor de IT nou înfiinţate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro/programator.

Conform Ordinului privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, angajatorul va trebui să întocmească separat statul de plată pentru angajaţii care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici