Cea mai mare putere a Europei atrage muncitori străini cu locuinţe ieftine în faţa deficitului de forţă de muncă

Lipsa forţei de lucru calificate a devenit o problemă existenţială pentru companiile din întreaga Germanie, acestea începând să ofere beneficii variate, de la locuinţe ieftine la platouri cu cârnaţi, pentru a atrage muncitori, scrie Bloomberg.

14458 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare putere a Europei atrage muncitori străini cu locuinţe ieftine în faţa deficitului de forţă de muncă

Cea mai mare putere a Europei atrage muncitori străini cu locuinţe ieftine în faţa deficitului de forţă de muncă

După ani de creştere robustă, şomajul din Germania a scăzut la un minim record de 5,4%, iar ţara are 1,2 milioane de posturi vacante, aproape echivalentul populaţiei oraşului Munchen.

Sectoarele manufacturier, al construcţiilor şi serviciilor medicale întâmpină cele mai multe probleme, iar una din patru companii ar putea fi forţată să-şi restrângă producţia din cauza deficitului de forţă de muncă, scrie Ziarul Financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici