CEC va acorda credite pentru cofinanţarea investiţilor realizate de firmele înfiinţate de tineri

CEC Bank va acorda credite, în sumă de maxim 50.000 de lei, pentru cofinanţarea investiţiilor realizate de firmele înfiinţate de tineri, în cadrul unui program administrat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii (AIPPIMM).

35 afișări
Imaginea articolului CEC va acorda credite pentru cofinanţarea investiţilor realizate de firmele înfiinţate de tineri

CEC va acorda credite pentru cofinanţarea investiţilor realizate de firmele înfiinţate de tineri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitatea accesului acestora la finanţare - START" este realizat pentru susţinerea investiţiilor realizate de întreprinderile noi (microîntreprinderi), înfiinţate în principal de tineri, adică de persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, se arată într-un comunicat al AIPPIMM, administratorul program.

Schema de finanţare pentru clientii care se vor încadra în acest program conţine trei elemente, respectiv alocaţia financiară nerambursabilă (de maxim 49% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 60.000 lei/beneficiar), un credit bancar (în sumă de până la maxim 41% din costurile eligibile, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar) şi o contribuţie proprie a firmelor (minim 10% din cheltuielilor eligibile).

CEC Bank poate acorda finanţare şi pentru cheltuielile neeligibile aferente proiectului de investiţii.

Banca va acorda credite în lei, din resurse proprii, cu o dobândă variabilă egală cu ROBOR la şase luni plus 3 puncte procentuale, respectiv rata va fi până la sfârşitul anului de 13,24% pe an. Împrumuturile vor avea o scandenţă maximă de 60 de luni şi o perioadă de graţie de maxim 12 luni, în care clientul va plăti numai dobândă aferentă finanţării contractate.

Guvernul a alocat pentru acest program în 2009, prin AIPPIMM, un buget de 4,688 milioane de lei, în vederea sprijinirii sectorului IMM prin acordarea de alocaţii financiare nerambursabile pentru finanţarea implementării planurilor de afaceri.

Programul permite finanţarea următoarelor tipuri de cheltuieli, aferente proiectului de investiţii: echipamente tehnologice, aparate şi instalaţii de masură, control şi reglare, mijloace de transport auto pentru mărfuri, licenţe, brevete, mărci, francize, etichetare ecologică şi taxe pentru înfiinţare societate comercială la Registrul Comerţului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici