Cei 8 diplomaţi ruşi expulzaţi astăzi de Japonia au fost acompaniaţi de muzică patriotică până la aeroport. Cum îi pedepsesc niponii pe invadatori

Opt diplomaţi şi angajaţi ai ambasadei Rusiei, expulzaţi din ţară împreună cu familiile lor, s-au îmbarcat astăzi pentru a părăsi Japonia, se arată într-un reportaj al televiziunii publice NHK.

3822 afișări
Imaginea articolului Cei 8 diplomaţi ruşi expulzaţi astăzi de Japonia au fost acompaniaţi de muzică patriotică până la aeroport. Cum îi pedepsesc niponii pe invadatori

Cei 8 diplomaţi ruşi expulzaţi astăzi de Japonia au fost acompaniaţi de muzică patriotică până la aeroport. Cum îi pedepsesc niponii pe invadatori

Cei 8 exponenţi ruşi au fost toţi, conform a explicat Ministerul de Externe de la Tokyo, angajaţi în operaţiuni de căutare de informaţii.

Diplomaţii au părăsit sediul diplomatic din Tokyo cu autobuzul, acompaniaţi de muzică patriotică, în drumul către Aeroportul Internaţional Haneda.

Cresc taxele vamale pentru ruşi

Tot astăzi, oficialii japonezi au aprobat oficial revocarea pentru Rusia a clauzei „naţiunii celei mai favorizate”, pas care va duce la o retrogradare a relaţiilor comerciale dintre Tokyo şi Moscova.

Revocarea a fost una dintre iniţiativele de sancţionare anunţate de premierul japonez Fumio Kishida împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei şi va duce la creşterea taxelor vamale pentru unele importuri ruseşti, în special produse din peşte, dar nu va avea niciun efect asupra importul de hidrocarburi.

Moscova a răspuns sancţiunilor japoneze prin întreruperea negocierilor pentru stipularea unui tratat de pace, care lipseşte între cele două ţări de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi care este blocat de disputa teritorială asupra insulelor Kurile de sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici