Cel mai bogat om din lume a pierdut în acest an 2 miliarde de euro investind în sectorul telecom din Europa

Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a înregistrat în acest an pierderi de aproape 2 miliarde de euro din investiţii derulate în companii din sectorul telecomunicaţiilor din Europa, după ce valoarea participaţiilor deţinute a scăzut puternic.

545 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din lume a pierdut în acest an 2 miliarde de euro investind în sectorul telecom din Europa

Carlos Slim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

America Movil, cel mai mare operator telecom din America Latină, controlat de Slim şi familia sa, a derulat primele investiţii semnificative în Europa în această vară, prin achiziţia unor participaţii la KPN Olanda şi Telekom Austria, preţul însumat fiind de 4 miliarde de euro, potrivit Financial Times.

Intrarea agresivă a lui Slim pe cele două pieţe europene a determinat analiştii să avertizeze că investitorul mexican vrea să cumpere active telecom la preţuri de criză. Averea lui Slim este estimată de Forbes la circa 69 de miliarde de dolari.

În numai câteva luni de la achiziţie, valoarea participaţiei de 23% din Telekom Austria a scăzut cu circa 42%, iar cea a pachetului de 28% deţinut la KPN cu aproximativ 46%, potrivit unor estimări ale firmei de administrare de active Bernstein.

America Movil nu a dezvăluit preţul de achiziţie pentru acţiuni reprezentând 21% din Telekom Austria, dar a raportat că a cheltuit circa 3 miliarde de euro pentru deţinerea la KPN şi 3,95 miliarde de euro în total pentru investiţii europene.

Investiţia iniţială, de 4 miliarde de euro, a scăzut astfel aproape la jumătate, notează Financial Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici