Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte furnalul

Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte furnalul nr.5, anunţă compania Liberty Galaţi.

49029 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte furnalul

Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte furnalul

Compania anunţă a început procesul de repornire a Furnalului nr. 5 al unităţii gălăţene. Acesta va fi operaţional în următoarele zile, mai anunţă reprezentanţii Liberty Galaţi care vorbesc şi despre condiţiile dificile de pe piaţă.

„Repornirea are loc în condiţiile dificile de piaţă pentru producătorii de oţel din Europa, la care Liberty se adaptează prin ajustarea mixului de produse şi a graficelor de producţie, prin reducerea costurilor şi prin colaborarea cu guvernul pentru a reduce diferenţa faţă de preţurile energiei înregistrate în Europa. Aceste acţiuni, alături de sprijinul şi cooperarea clienţilor, furnizorilor şi altor parteneri ai Liberty, vor susţine o repornire sustenabilă şi competitivitatea companiei din Galaţi pe parcursul ciclurilor pieţei de oţel, în procesul de tranziţie către tehnologii şi surse de energie cu emisii reduse de carbon”, au transmis cei de la companie.

„Repornirea furnalului este o veste bună pentru Galaţi, dar focusul nostru rămâne pe costurile operaţionale pentru a susţine ritmul de producţie şi pentru a ne asigura că oferim clienţilor oţel românesc competitiv, de înaltă calitate. Accentul pe care l-am pus pe produse semifinite cu costuri competitive are deja rezultate, ajutându-ne să creştem gradul de utilizare a laminoarelor şi să îmbunătăţim fluxul de cash, ceea ce va îmbunătăţi plăţile comerciale în următoarele luni. Continuăm să colaborăm cu guvernul pentru a găsi soluţii de reducere a decalajului privind costul energiei, care în prezent reprezintă aproape 40% din costul variabil pe tona de oţel produs, faţă de doar 8% în 2019. Suntem recunoscători pentru suportul acordat de partenerii noştri în timp ce traversăm aceste condiţii de piaţă dificile", a precizat Prasanta Mishra, Managing Director Plant Operations la companie.

Potrivit sursei citate, combinatul gălăţean este al doilea mare consumator de energie din România, iar creşterea preţurilor la energie are un impact masiv în costurile variabile, care au crescut de la 8% în 2019 la circa 40% pe tona de oţel în prezent.

De asemenea, compania din Galaţi susţine că a înregistrat alte majorări de costuri, la materiile prime şi la anumite servicii, care în unele cazuri au crescut cu până la 200% din 2019. În prezent, societatea plăteşte aproximativ 150 de euro pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pentru fiecare tonă de oţel produsă, au precizat reprezentanţii unitării siderurgice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
combinat,
furnal,
liberty

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici