Cel mai mare grup hotelier din lume ar putea vinde 46 de hoteluri, inclusiv din România, către Orbis

Accor, cel mai mare grup hotelier din lume, a înaintat o ofertă de vânzare a 46 de hoteluri din Europa Centrală şi de Sud-est, inclusiv din România, pentru 142 de milioane de euro către cel mai mare grup hotelier din Polonia, Orbis.

371 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare grup hotelier din lume ar putea vinde 46 de hoteluri, inclusiv din România, către Orbis

Cel mai mare grup hotelier din lume ar putea vinde 46 de hoteluri, inclusiv din România, către Orbis (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)

"Am analizat posibilităţile de dezvoltare prin achiziţii în ultima vreme", a declarat Gilles Clavie, preşedintele Orbis.

Acesta a adăugat că oferta venită din partea Accor se încadrează în strategia pe care Orbis o dezvoltă în prezent.

Oferta a fost înantată exclusiv către Orbis şi include hoteluri care se află în capitalele unor ţări ca România, Ungaria, Cehia şi Polonia.

Compania poloneză, care deţine 68 de hoteluri în Polonia, Lituania şi Letonia, a anunţat că va da un răspuns în următoarele săptămâni.

Grupul Accor din Franţa operează în 92 de ţări şi deţine aproximativ 3.500 de hoteluri la nivel mondial. Grupul operează mai multe reţele, printre care Sofitel, Novotel, Mercure, Pullman, Adagio, ibis, hotelF1 şi MGallery.

În România, Accor are şase hoteluri, cu 1.221 de camere, respectiv un hotel Pullman, un Novotel şi patru Ibis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici