Cel mai performant fond taiwanez investeşte în obligaţiunile de stat ale României, Rusiei şi Turciei

Cel mai performant fond de investiţii din Taiwan, Fuh Hwa Securities Investment Trust, cumpără obligaţiuni de stat ale Rusiei, României şi Turciei, sperând că injecţiile de lichiditate efectuate de Banca Centrală Europeană vor creşte valoarea acestor active.

166 afișări
Imaginea articolului Cel mai performant fond taiwanez investeşte în obligaţiunile de stat ale României, Rusiei şi Turciei

Cel mai performant fond taiwanez investeşte în obligaţiunile de stat ale României, Rusiei şi Turciei (Imagine: Shutterstock)

Bryan Wang, administratorul fondului de obligaţiuni de pe pieţele emergente al Fuh Hwa, a declarat pentru Bloomberg că a cumpărat în acest an titlurile respective.

Fondul pe care îl conduce a avut un randament de 7,9% de la începutul acestui an, cel mai bun rezultat în rândul celor 115 de fonduri taiwaneze de obligaţiuni urmărite de Bloomberg.

"Dacă te uiţi la portofoliile marilor bănci europene, au o expunere ridicată pe Europa de Est. Din moment ce BCE injectează bani în băncile europene, acei bani se vor îndrepta către aceste ţări, urcând preţurile obligaţiunilor", crede Wang.

BCE a efectuat în decembrie pentru prima dată o operaţiune de finanţare pe trei ani, în cadrul căreia 523 de bănci au absorbit suma record de 489 miliarde euro.

Instituţia va relua operaţiunea pe 29 februarie, iar economiştii anticipează că a doua rundă va atrage mult mai multe bănci, iar injecţia de lichiditate în piaţă ar putea depăşi 1.000 miliarde euro.

Obligaţiunile pe zece ani ale Turciei şi Rusiei prezente în portofoliul Fuh Hwa au avut randamente de 9,64%, respectiv 8,23% de la începutul acestui an, faţă de 8,54% pentru titlurile indiene de maturitate similară, cele mai profitabile din Asia.

Wang a arătat că se aşteaptă în acest an la randamente mai bune din partea titlurilor ruseşti, româneşti şi turceşti decât ale obligaţiunilor de stat asiatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici