Cele mai mari tranzacţii din 2011 totalizează 1,3 mld. euro, faţă de 1 mld. euro în 2010

Cele mai mari tranzacţii încheiate anul trecut şi în primele luni din acest an în România totalizează aproximativ 1,3 miliarde de euro, în creştere de la 1 miliard de euro în anul anterior, sectoarele financiar şi agricol fiind printre cele mai dinamice, potrivit datelor Ziarului Financiar.

151 afișări
Imaginea articolului Cele mai mari tranzacţii din 2011 totalizează 1,3 mld. euro, faţă de 1 mld. euro în 2010

Cele mai mari tranzacţii din 2011 totalizează 1,3 mld. euro, faţă de 1 mld. euro în 2010 (Imagine: Thomas Dan /Mediafax Foto)

Ziarul Financiar a lansat marţi seara anuarul Top Tranzacţii 2012, potrivit căruia in anul 2011 şi în primele luni din acest an au fost parafate 97 de tranzacţii pe piaţa locală sau intenaţională care au implicat şi subsidiarele din România. În 2010 au fost încheiate 86 de tranzacţii.

Cea mai importantă tranzacţie a anului trecut ca valoare a fost preluarea de către grupul austriac Erste a unui pachet de acţiuni BCR de la SIF-uri, pentru 435 milioane de euro.

Pe locul doi se află fuziunea dintre companiile de asigurare BCR Asigurari şi Omniasig, tranzacţie de 182 milioane de euro.

O alta tranzacţie importantă a fost preluarea de către traderul elveţian de cereale ameropa a combinatului Azomureş.

Celelalte tr anzacţii au vizat majoritatea sectoarelor din economie, respectiv imobiliar, servicii financiare, industrie, energie.

Anuarul Top Tranzacţii, publicat de Ziarul Financiar, se află la a şasea ediţie, dominată de achiziţii de mică anvergură, de zeci de milioane de euro.

Noutatea în aceasta ediţie o reprezintă investitorii din ţări din afara UE, precum fondul de investiţii NEPI, cu capital din Africa de Sud, zona de unde vine şi producătorul de componente auto Metair, care a preluat Rombat Bistriţa la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici