Cererea celor 39 de acţionari SSIF Broker pentru revocarea CA nu poate fi inclusă în AGA din aprilie

SSIF Broker a anunţat, miercuri, că cererea celor 39 de acţionari privind revocarea Consiliului de Administraţie (CA) nu poate fi inclusă pe ordinea de zi a adunării generale din 10 aprilie, fiind formulată tardiv, iar investitorii vor putea solicita discutarea problemei într-o altă şedinţă.

22 afișări

Datorită întârzierii cererii formulate de cei 39 de acţionari cu privire la revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea lui prin vot cumulativ, fapt ce a atras după sine şi imposibilitatea publicării în Monitorul Oficial al României, ordinea de zi nu poate fi completată cu solicitările celor 39 de investitori, potrivit unui comunicat al firmei de brokeraj transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit comunicatului, cererile acţionarilor vor fi analizate de către Consiliul de Administraţie, iar în cazul în care vor întruni condiţiile legale vor face obiectul unei noi convocări a adunării generale a acţionarilor.

Acţiunile firmei din Cluj-Napoca au fost suspendate, miercuri dimineaţă, de la tranzacţionare, pentru a da publicităţii aceste modificări.

Conducerea SSIF Broker a completat, luni, ordinea de zi a adunării generale din 10 aprilie cu revocarea şi alegerea unui nou CA, 10% din acţionarii companiei solicitând această măsură, după ce săptămâna trecută Petru Prunea a fost înlocuit din funcţia de preşedinte. Totodată, investitorii cereau alegerea noului CA prin vot cumulativ.

Petru Prunea a fost înlocuit, vineri, cu Anton Ionescu în funcţia de preşedinte al CA al SSIF Broker, dar a rămas membru în Consiliu şi directorul general al societăţii.

Potrivit lui Prunea, decizia a fost o încălcare a statului SSIF Broker, pentru că în actul constitutiv funcţia de preşedinte al Cosiliului de Administraţie este cumulată cu cea de director general, iar dacă se dorea o astfel de schimbare trebuia să fie modificat mai întâi actul constitutiv.

Iniţial, acţionarii SSIF Broker trebuiau să aleagă pe 10 aprilie un singur membru al CA, ca urmare a locului vacant existent, după ce Ioan Cârţiş a demisionat din funcţie din motive de sănătate.

În prezent, Miron Martin, care controlează circa 6% din acţiunile firmei de brokeraj prin intermediul companiei Intervalco din Baia Mare, ocupă funcţia de administrator provizoriu, pentru completarea componenţei CA.

Societatea are un capital de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii de brokeraj, cel mai mare pachet de acţiuni, respectiv 8,22%, este deţinut de Ioan Cârţiş, iar firma de construcţii Intervalco din Baia Mare are o participaţie de 6,18%, în timp ce Prunea are 3,5% din titluri.

Noul preşedinte al firmei de brokeraj, Anton Ionescu, deţine 4,16% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici