Cererea pentru jucării creşte în decembrie. Retailerii fac jumătate din vânzările unui an întreg

Mai mult, unele companii spun că în ultimele două luni fac jumătate din vânzările unui an întreg şi că în ciuda crizei, cumpărătorii nu se uită la bani când vine vorba de cadouri, alegând produse destul de scumpe.

287 afișări
Imaginea articolului Cererea pentru jucării creşte în decembrie. Retailerii fac jumătate din vânzările unui an întreg

Cererea pentru jucării creşte în decembrie. Retailerii fac jumătate din vânzările unui an întreg (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În fiecare an în preajma zilelor de Moş Nicolae şi Moş Crăciun cererea pentru jucării creşte semnificativ, pe o piaţă evaluată la 180 de milioane de euro.

Anul acesta retailerii au pariat pe cele mai noi jucării importate, de la maşini cu telecomandă şi laser, dinozauri roboţi ce pot fi programaţi, jocuri de lego şi până la păpuşi create de Sonja Hartmann, designer german cunoscut la nivel european pentru păpuşile cu detalii bine lucrate.

Explodează vânzările de jucării pe final de an

"În decembrie, vorbim de un nivel al vânzărilor cel puţin dublu faţă de cel dintr-o lună normală. Este o creştere semnificativă a vânzărilor în luna cu Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Nu putem face publică valoarea bugetată pentru această lună", a declarat Cristian Constantinescu, general manager al companiei distribuitoare de jucării Intertoy, care operează brandul Noriel.

Noriel, care comercializează mărci precum Monopoly, Twister, Barbie sau Horseland, deţine 14 magazine la nivel naţional.

În aceste unităţi se vând de la păpuşi şi accesorii, figurine, jocuri creative şi de construcţie până la jucării de exterior, articole pentru şcoală, precum şi jucării şi accesorii pentru bebeluşi.

Citeşte mai mule despre veniturile retailerilor de jucării în decembrie pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici