Cererea uriaşă pentru AI duce la explozia capitalizărilor firmelor specializate

Producătorul britanic de cipuri Arm a declarat că a înregistrat venituri mai mari din redevenţe şi licenţe, pe fondul cererii puternice de inteligenţă artificială, şi şi-a îmbunătăţit perspectivele pentru anul în curs.

175 afișări
Imaginea articolului Cererea uriaşă pentru AI duce la explozia capitalizărilor firmelor specializate

Cererea uriaşă pentru AI duce la explozia capitalizărilor firmelor specializate

Acest lucru a dus la o creştere de peste 20% a acţiunilor după închiderea şedinţei de tranzacţionare, scrie FT, citat de ZF.

Directorul general al Arm, Rene Haas, a declarat că firma a beneficiat de ,,oportunitatea profundă" adusă de cererea de noi aplicaţii de inteligenţă artificială implementate de marile companii de tehnologie.

Rezultatele solide ale companiei - care oferă arhitectura fundamentală din spatele cipurilor construite de marile companii de tehnologie - au determinat-o să îşi dubleze afirmaţia potrivit căreia o schimbare revoluţionară a cererii de putere de calcul pentru inteligenţa artificială va conduce următoarea fază a creşterii sale.

Înaintea publicării, analiştii Bank of America şi-au reiterat ratingul ,,Buy" pentru acţiunile Arm, spunând că se aşteaptă ca naraţiunea de creştere a companiei să fie susţinută de creşterea taxelor de redevenţă pentru cea mai recentă arhitectură de proiectare a Arm care alimentează AI.

Veniturile companiei în cele trei luni până la sfârşitul lunii decembrie au fost de 824 milioane de dolari, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, peste estimările consensuale de 762,99 milioane de dolari, potrivit S&P Capital IQ. De asemenea, Arm şi-a revizuit în creştere previziunile privind veniturile pentru întregul an, de la un interval de 2,96 mld. dolari-3,1 mld. dolari la 3,15 mld. dolari-3,2 mld. dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici