Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România: Economia nu este în moarte clinică. 2021 va fi un an de revenire

  • România este foarte aproape de reluarea creşterii economice.
  • Creşterea PIB-ului, anticipată pentru acest an, este de peste 4%, arată un sondaj realizat de CFA România la finalul lunii octombrie a anului trecut.
435 afișări
Imaginea articolului Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România: Economia nu este în moarte clinică. 2021 va fi un an de revenire

„Anul 2021 cred că va fi un an de revenire şi se va vedea acest lucru mai ales în a doua parte a anului, odată ce vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit în masă. Ne vor ajuta şi sectorul extern, unde va creşte cererea, dar şi excesul de bani din economia globală. Cred că suntem puţin înainte de reluarea creşterii economice. În contextul pandemiei, am beneficiat şi de o situaţie favorabilă. Băncile centrale din toată lumea au «tipărit» ca niciodată, astfel că au fost foarte mulţi bani pe pieţele economice care căutau plasamente în active sigure şi cu randament bun“, a spus Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Deşi şocul a fost mult mai puternic, politicile publice au fost mult mai bine calibrate comparativ cu criza din 2008. Economia a fost mai pregătită şi a învăţat din experienţa trecută cum să gestioneze situaţia, crede economistul.

Doi factori majori au avut un impact determinant asu­pra economiei: Banca Naţională a utilizat pentru prima dată relaxarea cantitativă, intrând în piaţă şi cumpărând titluri de stat, şi programul IMM Invest, care a oferit economiei reale lichiditate şi a permis menţinerea locurilor de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici