CFR Călători a programat noi proceduri de achiziţie de motorină la Bursa Română de Mărfuri, estimate la 95 milioane lei

CFR Călători va organiza în ianuarie, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), două noi proceduri pentru achiziţia de motorină, valoarea estimată a contractelor ridicându-se la 95,2 milioane lei, fără acciză şi fără TVA.

156 afișări
Imaginea articolului CFR Călători a programat noi proceduri de achiziţie de motorină la Bursa Română de Mărfuri, estimate la 95 milioane lei

CFR Călători a programat noi proceduri de achiziţie de motorină la Bursa Română de Mărfuri, estimate la 95 milioane lei (Imagine: Bogdan Maran/ Mediax Foto)

Prima procedură a fost programată joi, 10 ianuarie, şi vizează achiziţia unei cantităţi de 22.000 de tone de motorină Euro 5 pentru motoare Diesel.

Contractul de furnizare, pentru perioada ianuarie - iunie 2013, este împărţit în trei loturi, de 4.000 tone (zona est), 7.500 tone (zona sud) şi 10.500 tone (zona vest).

Valoarea estimată a contractului este de 87,4 milioane lei, fără acciză şi TVA. Acciza se va adăuga valorii estimate, conform prevederilor Codului Fiscal.

CFR Călători este unul dintre marii utilizatori de produse petroliere, cu un consum anual estimat de aproximativ 53.000 tone, şi a programat în ultimele luni ale anului trecut, la BRM, mai multe proceduri de achiziţie de motorină, unele nefinalizate însă cu încheiarea contractelor de achiziţie.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al companiei, Ştefan Roşeanu, a declarat că la finele lunii decembrie CFR Călători a încheiat un contract de furnizare a 5.000 de tone de motorină, pentru perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013.

Guvernul a aprobat la finele lunii noiembrie scoaterea din rezervă a doar 2.000 tone motorină pentru CFR Călători, pentru funcţionarea transportului feroviar de călători pe timp de iarnă, deşi ministerul de resort a prezentat public o cerere pentru o cantitate de zece ori mai mare, arătând că altfel asigurarea acestui serviciu este în pericol, întrucât la licitaţiile de la BRM nu se prezintă ofertanţi, iar asigurarea transportului feroviar de călători pe timp de iarnă determină creşterea consumurilor de combustibili, cu influenţe negative asupra costurilor.

Compania a programat la 15 ianuarie o altă procedură de achiziţie a 2.000 tone de motorină, echivalentul cantităţii împrumutate din rezerva de stat. Valoarea estimată a contractului este de 7,88 milioane lei, fără acciză şi TVA. Acciza se va adăuga valorii estimate, conform prevederilor Codului Fiscal.

Criteriul de atribuire al contractelor este preţul cel mai scăzut, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici