CFR Marfă va transporta 2,4 milioane tone de cărbune pentru CET Govora

CFR Marfă a anunţat vineri că a câştigat licitaţia organizată de către Centrala Electrică deTermoficare (C.E.T.) Govora pentru transportul pe calea ferată a 2,4 milioane de tone de cărbune.

436 afișări
Imaginea articolului CFR Marfă va transporta 2,4 milioane tone de cărbune pentru CET Govora

CFR Marfă va transporta 2,4 milioane tone de cărbune pentru CET Govora (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Astfel, societatea a câştigat licitaţia organizată de către Centrala Electrică de Termoficare Govora pentru atribuirea contractului de transport pe calea ferată de cărbune tip lignit, pe două relaţii de transport, respectiv staţia CF Berbeşti, până la C.E.T. Govora şi C.F.R. Alunu până la C.E.T. Govora. Contractul de transport va fi încheiat pe o perioada de un an, iar cantitatea de cărbuni transportată va fi de 2,4 milioane", a anunţat CFR Marfă într-un comunicat.

Contactate de MEDIAFAX, niciuna dintre cele două companii, respectiv CFR Marfă şi C.E.T. Govora, nu au dorit să facă publică valoarea contractului.

"CFR Marfă este în continuare constrânsă să ia măsuri drastice în vederea redresării activităţii, pentru a avea şansa reîntoarcerii la un grafic de creştere normală. În această perioadă, piaţa transportului feroviar de marfă s-a redimensionat, fapt ce duce la o maturizare a acesteia, iar în noile condiţii CFR Marfă urmăreşte dezvoltarea permanentă a relaţiilor cu clienţii prin fidelizarea şi păstrarea celor existenţi şi atragerea de noi parteneriate, toate aceste fiind posibile doar prin adoptarea unor politici comerciale flexibile", a declarat vineri într-un comunicat noul director general al CFR Marfă, Dan Valentin Belcea.

Consiliul de Administraţie al CFR Marfă a început la finele lunii martie procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariaţi, în conformitate cu angajamentele Guvernului faţă de FMI.

Compania CFR Marfă, controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfă local, cu afaceri de 208 milioane de euro anul trecut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici