CFR va moderniza 10 gări. Vezi câţi bani se vor cheltui

CFR SA va moderniza 10 staţii de cale ferată, din Giurgiu, Slobozia, Călăraşi, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Botoşani, Vaslui, Piatra Neamţ, Brăila şi Piteşti, valoarea totală estimativă a proiectelor fiind de 332,8 milioane lei, fără TVA, (aproximativ 92,43 milioane euro).

196 afișări
Imaginea articolului CFR va moderniza 10 gări. Vezi câţi bani se vor cheltui

CFR va moderniza 10 gări. Vezi câţi bani se vor cheltui (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

CFR va organiza patru licitaţii pentru lucrările de execuţie.

În prima licitaţie au fost incluse gările Giurgiu (14,52 milioane lei, fără TVA), Slobozia Veche (29,23 milioane lei, fără TVA), Călăraşi Sud (26,34 milioane lei, fără TVA), iar ofertele vor fi deschise la 21 martie.

O altă licitaţie vizează lucrările de modernizare pentru staţiile Sfântu Gheorghe (41,74 milioane lei, fără TVA), ) şi Târgu Mureş (45.21 milioane lei, fără TVA). Ofertele vor fi deschise la 15 martie.

Cea de-a treia procedură se referă la modernizarea gărilor din Botoşani (19,81 milioane lei, fără TVA), Vaslui (28,49 milioane lei, fără TVA), Piatra Neamţ (25,19 milioane lei, fără TVA) şi Brăila (41,99 milioane de lei, fără TVA), cu deschiderea ofertelor la 24 martie.

Modernizarea gării din Piteşti va costa până la 60,25 milioane de lei, fără TVA, iar ofertele vor fi deschise la 17 martie.

Toate contractele au o valabilitate de doi ani de la data atribuirii, mai puţin pentru staţia Piteşti care are un termen de trei ani.

Lucrările sunt finanţate din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana prin FEDR (69,25%) şi de la bugetul de stat (30,75%).

În alegerea ofertei câştigătoare preţul va avea o pondere de 80%, iar propunerea tehnică de 20%.

Firmele interesate pot depune oferte pentru fiecare unitate în parte.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, la începutul lunii decembrie, că instituţia pe care o conduce vizează modernizarea a 21 de gări, investiţia fiind de 227 milioane euro.

În luna decembrie au fost lansate anunţurile de licitaţie pentru modernizarea a trei gări, respectiv Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Reşiţa Sud, valoarea estimativă a contractelor fiind de 77,6 milioane lei, fără TVA.

Valoarea în euro a proiectelor a fost calculată la cursul de marţi anunţat de BNR, de 4,2523 lei pentru un euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici