Cheltuielile cu cardurile Visa au crescut în anul fiscal 2014 cu 9%, la 21 miliarde euro

Românii au cheltuit cu 9% mai mult pe cardurile Visa în anul fiscal trecut, încheiat în septembrie 2014, ajungând la 21 miliarde euro, iar plăţile la comercianţi au depăşit 10 milioane de euro zilnic în medie, în condiţiile unei creşteri cu 12,4% a cheltuielilor la POS, potrivit datelor Visa Europe.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile cu cardurile Visa au crescut în anul fiscal 2014 cu 9%, la 21 miliarde euro

Cheltuielile cu cardurile Visa au crescut în anul fiscal 2014 cu 9%, la 21 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cheltuielile totale includ tranzacţiile la terminalele electronice (POS), cele online, precum şi retragerile de numerar.

Cardurile de debit, principalul segment al portofoliului deţinut de Visa Europe în România, au susţinut creşterea de 12,4% înregistrată de cheltuielile efectuate la POS cu toate tipurile de carduri Visa, precum şi majorarea cu 16,6% a numărului tranzacţiilor la comercianţi.

"Plăţile cu cardul au depăşit mai multe praguri importante de-a lungul anului 2014, inclusiv peste 10 milioane de euro cheltuiţi în medie zilnic la comercianţi şi peste 10 milioane de tranzacţii realizate lunar la POS, dintre care peste 1 milion de plăţi realizate lunar cu cardurile pentru companii", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.

Valoarea medie a tranzacţiilor la comercianţi a scăzut pentru al doilea an consecutiv, cu 3,6%, la 33,7 euro, fapt care indică utilizarea cardurilor Visa pentru plăţi frecvente şi de valoare mai mică direct la comercianţi.

În 2014, numărul de carduri Visa emise în România a crescut cu 2,6%, la 7,3 milioane unităţi, în condiţiile consolidării portofoliului de carduri de debit cu 3,6%.

Numărul tranzacţiilor efectuate cu cardurile de debit la POS a crescut cu 19,4%, mai rapid faţă de valoarea plăţilor, care s-a apreciat cu 14,9%, ceea ce a condus la scăderea valorii medii a tranzacţiilor la comercianţi.

Visa a emis cu 10% mai multe carduri pentru companii, care au condus la creşterea cheltuielilor totale pe acest segment cu 14,1%, a celor la comercianţi cu 16,3%, şi a numărului de tranzacţii la POS cu 21,4%.

"În ceea ce priveşte inovaţia, un pas extraordinar pentru piaţa cardurilor din România l-a reprezentat decizia mai multor bănci membre ca toate cardurile nou emise să aibă încorporată tehnologia contactless. În doar câteva luni, acest lucru a condus la triplarea atât a numărului de carduri Visa contactless, cât şi a tranzacţiilor la POS, care au depăşit valoarea de 1 milion euro pe lună. Dacă adăugăm la acest context schimbările legislative anunţate pentru perioada următoare, putem spune că 2015 va fi un an de cotitură pentru piaţa cardurilor, generând multiple oportunităţi pe care suntem pregătiţi să le valorificăm", a mai spus Creţu.

Nivelul fraudei în România este de 0,005% în raport cu vânzările, de 9-10 ori mai mic decât în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici