Cheltuielile nejustificate rămân sportul preferat al administraţiilor locale. Primăria Salonta dă 115.000 lei pe un joc online

Din 2008 administraţiile locale au intrat pe deficit, iar cheltuielile cu dobânzile la împrumuturi au explodat. Totuşi achiziţiile anapoda făcute de co­munităţile locale continuă nestin­gherit, iar Guvernul continuă să le alimenteze cu bani pentru a le "echilibra".

467 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile nejustificate rămân sportul preferat al administraţiilor locale. Primăria Salonta dă 115.000 lei pe un joc online

Cheltuielile nejustificate rămân sportul preferat al administraţiilor locale. Primăria Salonta dă 115.000 lei pe un joc online (Imagine: Shutterstoc)

În septembrie curent administraţia locală a Municipiului Salonta a achiziţionat un joc online, "Toldi", pentru suma de 115.000 lei. O lună mai târziu Salonta primea de la Guvern 50.000 de lei pentru a-şi "echilibra" bugetul - dintr-un un ajutor total de peste 66 mil. lei pe care Executivul l-a dat comunităţilor locale aflate pe marginea prăbuşirii financiare.

"Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 cu suma de 66.410 mii lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, şi alocarea acesteia bugetelor locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărare, în vederea plăţii unor arierate, precum şi finanţării unor cheltuieli curente şi de capital" - aceasta este hotărâtea în baza căreia Salonta a primit ajutor de la Guvern.

Întrebare: a avut Salonta bani pentru achi­ziţionarea unui joc electronic, dar nu a avut pentru "finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital?"

Primăria Generală a Bucureştiului a cheltuit în această lună 357.000 de lei pentru editatea "Ma­nualului de identitate vizuală a Primăriei Municipiului Bucureşti".

Aceeaşi primărie vrea să împrumute de pe pieţele internaţionale 800 mil. euro. 500 mil. euro ar urma să fie destinate achitării unui împrumut în aceeaşi sumă luat în 2005 care are scadenţa în 2015. Şi cu restul? Când primarul general Sorin Oprescu a promovat acest act în Consiliul General al Municipiului nu a menţionat ce ar urma să se întâmple cu aceşti bani. Iar Primăria Generală are deja datorii de peste 700 mil. euro.

Tot aşa, comuna Mogoşoaia caută un împrumut de 7 mil. euro pentru "asigurarea finanţării unor obiective de investiţii". Ce investiţii?

Află care sunt cheltuielile nejustificate ale administraţiilor locale pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici