China - cel mai mare producător de turbine eoliene

China a devenit în 2009 cel mai mare producător din lume de turbine eoliene, devansând state precum Danemarca, Germania, Spania sau SUA, iar pentru 2010 sunt şanse mari ca dezvoltarea pe acest segment să continue, potrivit The New York Times.

643 afișări
Imaginea articolului China - cel mai mare producător de turbine eoliene

China - cel mai mare producător de turbine eoliene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimii doi ani, China a fost, de asemenea, cel mai mare producător de panouri solare, iar statul face eforturi să construiască reactoare nucleare şi cele mai eficiente tipuri de centrale electrice pe cărbune.

Eforturile Chinei de a domina la capitolul tehnologie energetică ecologică cresc şansele ca în viitor statele dezvoltate din Vest să renunţe la dependenţa de petrolul extras din Orientul Mijlociu în schimbul axării pe panourile solare şi alte capacităţi energetice chinezeşti.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat recent un semnal de alarmă că Statele Unite sunt devansate de alte ţări, în special China, la capitolul energie.

"Nu accept un viitor în care locurile de muncă şi industriile găsesc un mediu mai favorabil în afara graniţelor", a spus Obama într-un discurs referitor la starea naţiunii.

SUA şi alte ţări oferă subvenţii pentru dezvoltarea propriilor industrii de energie regenerabilă. Cu toate acestea, multe companii din Vest şi chinezeşti anticipează supremaţia Chinei în acest domeniu.

Compania Vestas, din Danemarca, a construit recent în China cel mai mare complex din lume de fabricat turbine eoliene şi a transferat tehnologia necasară producerii de generatoare şi instalaţii electrice de ultimă generaţie.

Industria chineză din domeniul energiei ecologice îşi majorează rapid personalul, ajungând la 1,12 milioane de angajaţi în 2008, cu un ritm de creştere de 100.000 de persoane pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici