China testează propria monedă virtuală, dar n-o confunda cu Bitcoin, Etherum sau Libra

  • Moneda virtuală este doar o versiune digitală a yuan-ului chinez
  • 50.000 de chinezi au fost selectaţi să testeze noua tehnologie
  • Moneda chineză nu are nicio legătură cu crypto-monedele actuale
3999 afișări
Imaginea articolului China testează propria monedă virtuală, dar n-o confunda cu Bitcoin, Etherum sau Libra

Sursa foto: YouTube / Seeker

Se vorbeşte de ceva vreme despre moneda virtuală chineză. Iar acum autorităţile vor s-o testeze. Pentru asta, au făcut o loterie de un milion şi jumătate de dolari.

Banca Populară Chineză a selectat aleator 50.000 de chinezi care au primit câte un pachet de bani virtuali, echivalentul a 30 de dolari, cu care să facă cumpărături. Autorităţile chineze spun că vor nu numai să testeze moneda virtuală, ci vor şi să impulsioneze vânzările scăzute ca urmare a pandemiei.

După ce vor descărca aplicaţia Renminbi, chinezii vor putea cumpăra cu bani virtuali produse din supermarketuri, din farmacii sau chiar de la Walmart. E un nou pas în direcţia transformării Chinei într-o ţară fără bani fizici.

Dar expertul în afaceri chineze Tang Jingyuan te avertizează să nu confunzi moneda virtuală chineză cu crypto-monede ca Bitcoin, Etherum sau Libra. Rolul ei e de fapt să înlocuiască crypto-monedele actuale cu un sistem pe care autorităţile chineze să-l controleze.

TANG JINGYUAN, expert în afaceri chineze: Nu este o monedă independentă, e doar o versiune digitală yuan-ului chinezesc. Există o autoritate centrală în sistemul yuan-ului digital chinezesc, e vorba de regimul comunist din China. Guvernul poate controla direct portofelul fiecărui chinez şi poate decide cum să-şi cheltuie banii. Regimul comunist chinez are un plan şi un scop. Odată ce tehnologia ajunge la maturitate, regimul poate folosi sistemul ca să înlocuiască dolarul american şi va încerca să concureze Statele Unite pentru dominaţie în sistemul financiar global. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici